CIMB Servis yang kurang memuaskan

HUJANBATU.COM – Beberapa hari yang lepas saya pergi cashkan duit google adsense saya dengan mengunakan servis western union yang diberikan melalui Cimb bank. Sebuah bank yang baru, nak kata bank itu sibuk tidak lah juga orang kelihatan hanya 2,3 orang sahaja.

Ceritanya begini, saya pergi cashkan western union seperti kebiasaan pada masa dan waktu yang lebih kurang sama. Apabila tiba giliran nombor saya dipanggil ke kaunter, kerani bank itu kata kepada saya…

Kerani Bank 1: Dik, nak keluarkan duit western union eh?

Boss: Ha’ah.

Kerani Bank 1: Dik kalau nak keluarkan duit western union time petang2 cam ni susah lah dik, kalau nak keluarkan duit western union datang pagi.

Boss: Eh kenapa pulak, biasa dah banyak kali saya datang time2 cam ni.. takde masalah pun.

Kerani Bank 1: …. (diam)

Boss: … (diam juga, perasaan marah, bengang.. dan pergi tinggalkan kaunter)CIMB Servis yang kurang memuaskan

Malas nak bertekak, terdetik juga time tu nak dia suruh panggil manager dia nak complaint. Dengan perasaan marah dan hampa, saya mahu tahu kebenaran. Jadi saya pergi ke CIMB bank cawangan yang lain untuk test power cashkan duit western union tadi. Ternyata saya pergi ke CIMB bank yang lain pengeluaran duit western union berjalan lancar tanpa sebarang masalah dan ganguan seperti yang dikatakan oleh Kerani Bank 1 tadi.

Berbalik kepada CIMB bank yang pertama tadi saya juga ada perasan form kuning western union tidak disediakan, apa masalah bank ini saya pun tidak pasti. Kalau tidak mahu jalankan urusniaga western union cabutkan je lah tanda western union yang ada dekat luar bank itu. Mudah tak payah susahkan orang dengan alasan merepek mereka bagi.

Semua orang berkerja dan memikul tanggung jawab masing2, bila ada service western union dan ada customer mahukan servis ini kenapa perlu tolak customer? Buat apa tanggungjawab yang diberikan, kita tak minta apa yang mereka tak ada, kita minta servis yang mereka ada. Susah ke beri servis terbaik kepada pelanggan? Dua kes yang mungkin terjadi #1 kerani bank pemalas, #2 manager bank punya arahan takut duit keluar banyak dari cawangan dia.. siapa yang tahu… at the end lost customer..

Akhir Kata

Itulah Artikel “CIMB Servis yang kurang memuaskan“, Semoga bisa menambah wawasan kalian yah.
Jangan Lupa untuk share ke teman kalian dan kerabat kalian, agar mereka juga ikut mendapatkan Wawasan Terbaru juga.
Jika Ada kekurangan atau kritik dan saran jangan sungkan untuk komentar yah, karna itu sangat membantu kami untuk menjadi lebih baik lagi.

Leave a Comment